Share on facebook

Jussit villitsee lännessä

Lue blogia Jussien matkasta Amerikkaan! Klikkaa tästä linkistä!


Vuonna 1951 perustettu Jussit on tehnyt tähän mennessä ulkomaille kaikkiaan 25 konsertti-, edustus- ja kilpailumatkaa. Amerikkaan lähdetään jo viidettä kertaa. Jussit esiintyy matkansa aikana seuraavissa kohteissa:

Perjantai 7.11. - First Presbyterian Church, Columbus, Indiana
Sunnuntai 9.11. - Touhill Performing Arts Center, University of Missouri, St. Louis
Torstai 13.11. - The Cathedral Church of Saint John the Divine, New York

Matkalle lähtee 56 kuorolaista ja matka kestää 12 päivää.

 

Jussit Amerikkaan

Jussien Amerikan matka lähestyy ja ohjelmaa on kovasti harjoiteltu kevään ja syksyn aikana. Jussien lähtökonsertti järjestetään Lakeuden Ristissä 31.10 klo 18:00 teemalla "Varjele vakainen luoja". Lähtö Amerikkaan tapahtuu 5.11. Ensimmäinen konsertti on Columbuksessa 7.11. Tästä matka jatkuu St Louisiin jossa konsertti 9.11. Kolmas konsertti on sitten New Yorkissa 13.11. Paluu takaisin Suomen maalle on 16.11. Tämän jälkeen alkaakin jo sitten joulu kolkuttaa ovelle joten marraskuun lopulla on jo ensimmäiset joulukonsertit.

 

Jussit mukana Samuli Putron keikalla Provinssirockin päälavalla 28.6.2014

Samuli Putro halusi tehdä jotain uutta ja ainutlaatuista, joten hän kutsui Jussit esiintymään kanssaan Provinssirockin päälavalle. Jussit olivat ensi kertaa mukana Provinssissa ja laulaminen päälavalla lauantai-illan prime-timen aikana oli todella hieno kokemus kaikille mukana olleille. Hyvä Samuli Putro ja hyvä Jussit!

 

 

Jussit Provinssissa 2014
Kuva Mika Vehkala

Viimeksi päivitetty (02.07.2014 14:26)

 

Jussit palasi kesätauolta

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit aloittivat uuden laulukauden ja harjoittelevat ohjelmistojaan joka maanantai kello 17.45 - 21.00.  Harjoituspaikkana on Seinäjoella Hyllykallion koulun musiikkiluokka. Ensimmäisten harjoitusten tauoilla pidetään laulukokeet kuoroon halukkaille.

Näköpiirissä on Jussien tulevan levyn äänitykset sekä esiintyminen Seinäjoen uuden Y-Talon avajaisissa 1. lokakuuta.

 

Jussit harjoittelee uuden levyn ohjelmistoa

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit aloitti uuden lauluvuoden ahkerasti harjoitellen. Tavoitteena on saada loppukevääseen mennessä aikaan levyllinen huippuunsa viimeisteltyä mieskuorolaulua.

Levylle kootaan pääasiassa kansallisromanttista musiikkia, säveltäjinä muun muassa Jean Sibelius, Toivo Kuula, Leevi Madetoja ja Selim Palmgren. Mukana on Jussien aikaisemmin äänittämien kappaleiden lisäksi myös aikaisemmin levyttämättömiä kuoroteoksia.

Kuoron taiteellinen johtaja Tommi Niskala pitää huolta, että jyhkeä Jussi-soundi kuuluu myös äänitteellä.