Share on facebook

Jussit mukana Samuli Putron keikalla Provinssirockin päälavalla 28.6.2014

Samuli Putro halusi tehdä jotain uutta ja ainutlaatuista, joten hän kutsui Jussit esiintymään kanssaan Provinssirockin päälavalle. Jussit olivat ensi kertaa mukana Provinssissa ja laulaminen päälavalla lauantai-illan prime-timen aikana oli todella hieno kokemus kaikille mukana olleille. Hyvä Samuli Putro ja hyvä Jussit!

 

 

Jussit Provinssissa 2014
Kuva Mika Vehkala

Viimeksi päivitetty (02.07.2014 14:26)

 

Jussit palasi kesätauolta

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit aloittivat uuden laulukauden ja harjoittelevat ohjelmistojaan joka maanantai kello 17.45 - 21.00.  Harjoituspaikkana on Seinäjoella Hyllykallion koulun musiikkiluokka. Ensimmäisten harjoitusten tauoilla pidetään laulukokeet kuoroon halukkaille.

Näköpiirissä on Jussien tulevan levyn äänitykset sekä esiintyminen Seinäjoen uuden Y-Talon avajaisissa 1. lokakuuta.

 

Jussit harjoittelee uuden levyn ohjelmistoa

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit aloitti uuden lauluvuoden ahkerasti harjoitellen. Tavoitteena on saada loppukevääseen mennessä aikaan levyllinen huippuunsa viimeisteltyä mieskuorolaulua.

Levylle kootaan pääasiassa kansallisromanttista musiikkia, säveltäjinä muun muassa Jean Sibelius, Toivo Kuula, Leevi Madetoja ja Selim Palmgren. Mukana on Jussien aikaisemmin äänittämien kappaleiden lisäksi myös aikaisemmin levyttämättömiä kuoroteoksia.

Kuoron taiteellinen johtaja Tommi Niskala pitää huolta, että jyhkeä Jussi-soundi kuuluu myös äänitteellä.

 

 

Jussit hurmasi Kullervolla Vaasassa ja Seinäjoella

Kullervo 6.10.2011 Vaasan kirkko

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajien Jussien 60-vuotisjuhlat huipentuivat Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien kanssa esitettyyn Kullervo-sinfoniaan 6. ja 7.10. Vaasan kirkko oli yli puolillaan ja Seinäjoen Ritola-halli täpötäysi.

Kullervon osan lauloi baritoni Jorma Hynninen ja hänen sisarensa roolin Pia Freund. Yleisö piti kuulemastaan.

Kriitikko:"Kuoron sointi oli vaikuttava ja sai hiiret juoksemaan selkää pitkin."
Lue konserttiarvio Ilkasta.

 

 

Raadollinen ja romanttinen Kullervo-sinfonia

Jean Sibeliuksen En saga (Satu) Op. 9 on monisärmäinen orkesteriruno, joka tälläkin hetkellä kuuluu Sibeliuksen suosituimpiin ja levytetyimpiin orkesteriteoksiin. Samana vuonna (1892) syntynyttä Kullervo-sinfoniaa Op. 7 voidaan pitää kansallisromanttisen musiikkimme suurmuodon pioneeriteoksena.

 

Lue lisää...

 
Lisää artikkeleita...