Share on facebook

Jussit hurmasi Kullervolla Vaasassa ja Seinäjoella

Kullervo 6.10.2011 Vaasan kirkko

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajien Jussien 60-vuotisjuhlat huipentuivat Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien kanssa esitettyyn Kullervo-sinfoniaan 6. ja 7.10. Vaasan kirkko oli yli puolillaan ja Seinäjoen Ritola-halli täpötäysi.

Kullervon osan lauloi baritoni Jorma Hynninen ja hänen sisarensa roolin Pia Freund. Yleisö piti kuulemastaan.

Kriitikko:"Kuoron sointi oli vaikuttava ja sai hiiret juoksemaan selkää pitkin."
Lue konserttiarvio Ilkasta.

 

 

Raadollinen ja romanttinen Kullervo-sinfonia

Jean Sibeliuksen En saga (Satu) Op. 9 on monisärmäinen orkesteriruno, joka tälläkin hetkellä kuuluu Sibeliuksen suosituimpiin ja levytetyimpiin orkesteriteoksiin. Samana vuonna (1892) syntynyttä Kullervo-sinfoniaa Op. 7 voidaan pitää kansallisromanttisen musiikkimme suurmuodon pioneeriteoksena.

 

Lue lisää...

 

Shanghain Jussit

Shanghain maailmannäyttelyn esiintyminen on ollut Jussien historian kohokohdista, sen vaikutukset eteläpohjalaisen ja suomalaisen kulttuurin tunnettuuteen ovat suuremmat kuin arvaammekaan. Pelkästään se, että Jussit noteerattiin World Expon viralliseen esiintyjäluetteloon oli jo saavutus. Mitä seuraakaan siitä, kun miljoonat messuvieraat vievät suomalaisen kulttuurin hyvää sanomaa satoihin maihin.

No, saattaa niista muutamista tuhansista kuulijoista edes joku muistaa. Saattaa matka ulkopuolisesta tuntua upealta kokemukselta, mutta todellisuudessa se oli väsyttävä, hikinen, kiireinen ja vaivalloinen. Ehkä niistä jonain päivänä hioutuu hienoja muistoja.

Blogiin pääset tästä likistä >>>

 

Kuvassa matkaseurueen kovakuntoisimmat ovat kaahineet 30 asteen helteessä Kiinan muurin (Pekingin lähialueen) korkeimalle kohdalle.

 

 

 

Viimeksi päivitetty (02.02.2012 23:18)