Share on facebook

Jussit palasi kesätauolta

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit aloittivat uuden laulukauden ja harjoittelevat ohjelmistojaan joka maanantai kello 17.45 - 21.00.  Harjoituspaikkana on Seinäjoella Hyllykallion koulun musiikkiluokka. Ensimmäisten harjoitusten tauoilla pidetään laulukokeet kuoroon halukkaille.

Näköpiirissä on Jussien tulevan levyn äänitykset sekä esiintyminen Seinäjoen uuden Y-Talon avajaisissa 1. lokakuuta.

 

Jussit harjoittelee uuden levyn ohjelmistoa

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit aloitti uuden lauluvuoden ahkerasti harjoitellen. Tavoitteena on saada loppukevääseen mennessä aikaan levyllinen huippuunsa viimeisteltyä mieskuorolaulua.

Levylle kootaan pääasiassa kansallisromanttista musiikkia, säveltäjinä muun muassa Jean Sibelius, Toivo Kuula, Leevi Madetoja ja Selim Palmgren. Mukana on Jussien aikaisemmin äänittämien kappaleiden lisäksi myös aikaisemmin levyttämättömiä kuoroteoksia.

Kuoron taiteellinen johtaja Tommi Niskala pitää huolta, että jyhkeä Jussi-soundi kuuluu myös äänitteellä.

 

 

Jussit hurmasi Kullervolla Vaasassa ja Seinäjoella

Kullervo 6.10.2011 Vaasan kirkko

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajien Jussien 60-vuotisjuhlat huipentuivat Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien kanssa esitettyyn Kullervo-sinfoniaan 6. ja 7.10. Vaasan kirkko oli yli puolillaan ja Seinäjoen Ritola-halli täpötäysi.

Kullervon osan lauloi baritoni Jorma Hynninen ja hänen sisarensa roolin Pia Freund. Yleisö piti kuulemastaan.

Kriitikko:"Kuoron sointi oli vaikuttava ja sai hiiret juoksemaan selkää pitkin."
Lue konserttiarvio Ilkasta.

 

 

Raadollinen ja romanttinen Kullervo-sinfonia

Jean Sibeliuksen En saga (Satu) Op. 9 on monisärmäinen orkesteriruno, joka tälläkin hetkellä kuuluu Sibeliuksen suosituimpiin ja levytetyimpiin orkesteriteoksiin. Samana vuonna (1892) syntynyttä Kullervo-sinfoniaa Op. 7 voidaan pitää kansallisromanttisen musiikkimme suurmuodon pioneeriteoksena.

 

Lue lisää...

 

Shanghain Jussit

Shanghain maailmannäyttelyn esiintyminen on ollut Jussien historian kohokohdista, sen vaikutukset eteläpohjalaisen ja suomalaisen kulttuurin tunnettuuteen ovat suuremmat kuin arvaammekaan. Pelkästään se, että Jussit noteerattiin World Expon viralliseen esiintyjäluetteloon oli jo saavutus. Mitä seuraakaan siitä, kun miljoonat messuvieraat vievät suomalaisen kulttuurin hyvää sanomaa satoihin maihin.

No, saattaa niista muutamista tuhansista kuulijoista edes joku muistaa. Saattaa matka ulkopuolisesta tuntua upealta kokemukselta, mutta todellisuudessa se oli väsyttävä, hikinen, kiireinen ja vaivalloinen. Ehkä niistä jonain päivänä hioutuu hienoja muistoja.

Blogiin pääset tästä likistä >>>

 

Kuvassa matkaseurueen kovakuntoisimmat ovat kaahineet 30 asteen helteessä Kiinan muurin (Pekingin lähialueen) korkeimalle kohdalle.

 

 

 

Viimeksi päivitetty (02.02.2012 23:18)