Share on facebook

Usein kysytyt kysymykset

Miten Jusseihin pääsee laulamaan?

Jusseihin pääsee, kun on läpäissyt laulukokeen. Kokeen pitää laulunjohtaja esimerkiksi ennen harjoitusen alkua. On hyvä sopia ennakkoon koeajasta. Kokeessa tarkastetaan korvan tarkkuus ja ääniala. 


Pitääkö Jusseissa osata laulaa nuoteista?

Jusseissa ei tarvitse osata laulaa nuoteista, mutta nuottien ja dynamiikkamerkkien tunteminen helpottaa oppimista. Uusia kappaleita aloitettaessa harjoitellaan äänittäin. Tavallisimmista kappaleista on saatavilla Mieskuoroliiton valmistamat äänitteet, joista saa tukea opiskeluun.

Miten ja missä Jussit harjoittelee?

Jussit harjoittelee kerran viikossa Seinäjoella. Nykyinen harjoituspaikka on Hyllykallion seurakuntakodin sali, jossa Jussit harjoittelevat tammikuusta toukokuuhun ja elokuusta joulukuuhun tiistai-iltaisin klo 17:30-20:30. Tuntia ennen harjoituksia kokoontuvat kvartetit harjoituksiin.

Jusseissa on laulajia eri puolilta maakuntaa. Useimmat pitkämatkalaiset kulkevat kimppakyytillä.

Kuinka usein Jussit esiintyy?

Jussit on ahkerasti konsertoiva kuoro. Kun omat konsertit ja esiintymiset lasketaan, niin tavallisesti olaan vuoden lopussa toisella kymmenellä.

Varsinaisten omien konserttien lisäksi Jussit esiintyy pienemmillä kokoonpanoilla ahkerasti. 

Onko Jussipuku välttämätön?


Jussipuku on Jussien esiintymisasu ja se tarvitaan, jos aikoo mukaan. Käytännössä riittää jussipuvun takki, liivit ja helavyö. Sen lisäksi valkoinen paita, sekä mustat housut ja kengät.  Kuorolla ei ole pukuvarastoa, siksi oma tai lainapuku on välttämätön.  Alueella on  useita paikkoja, joissa voi  puvun teettää edullisesti.  Pukuja on myös kaupan, kannattaa ilmoittaa vaikkapa lehdessä.