Share on facebook

Artturi Leinosen palkinto Istanmäelle ja Jusseille

13/12/1998 Ilkka, Liisa Orava

Päätoimittaja, kirjailija Artturi Leinosen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 110 vuotta. Sen kunniaksi Ilkka ja Etelä-Pohjanmaan Lehtiseura myönsivät tänä vuonna kaksi kulttuuripalkintoa. Palkinnot ojennettiin 20. kerran, ja ne saivat kirjailija Sisko Istanmäki Seinäjoelta ja Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Palkinnon suuruus on 20#th000 markkaa. Tilaisuus pidettiin Ilkan Alkio-salissa sunnuntaina.


Päätoimittaja Kari Hokkanen sanoi luovutustilaisuudessa, että Leinosen palkinto jaetaan vielä tämän jälkeen kolme kertaa markoissa, mutta vuonna 2002 jo euroissa.

Etelä-Pohjanmaan Mieskuoro Jussien palkinnon pokkasivat mieslaulajien johtaja Arto Risku ja kuoron puheenjohtaja Mikko Soininen. Kiitoksensa he esittivät laulaen. Mukana oli muun muassa kymmensäkeistöinen Artturi Leinosen tekemä Joulukuusen laulu, jossa soolon lauloi ilmajokelainen Jussi Rintasalo. Laulun ja sävelmän oli etsinyt käsiinsä kuorossa ainoana perustajajäsenenä laulava seinäjokelainen Jalo Liinamaa. Hän myös muisteli Artturi Leinosen opettaja-aikoja Ylihärmän kirkonkylän kansakoulussa. Liinamaa oli Leinosen oppilas.